2020 is een onvoorstelbaar vreemd jaar geworden waarin heel veel zekerheden onder druk zijn komen te staan: gezondheid, werk, familie, vriendschap. We hopen dat het goed met jou en met je naasten gaat.

We hopen ook dat alles goed gaat met de kinderen en de leerkrachten in jouw omgeving, want voor iedereen in het onderwijs is dit zeker ook een heel ander schooljaar dan we ooit hadden kunnen bedenken.

Copyright Annie Spratt

Copyright Annie Spratt

Vanuit Khan Academy NL willen we ons graag blijven inzetten voor leerlingen in Nederland en hun leerkrachten, om hen te ondersteunen bij het leren op hun eigen tempo en hun eigen plek. En door deze pandemie zijn we er van overtuigd dat de manier waarop kinderen leren en de plek waar ze leren ook na alle lockdowns blijvend veranderd is.

En waar we al sinds 2012 mee bezig zijn, is nu ineens voor iedereen relevant geworden. Online onderwijs met een passend aanbod voor alle leerlingen in Nederland.

Wat gaan we doen?

Om dit te bereiken zijn we vanuit Khan Academy NL op zoek naar leerkrachten die willen helpen om de inhoud van www.khanacademy.org beter aan te laten sluiten op de Nederlandse onderwijssituatie. Vanuit een Nederlands curriculum, met eigen content en in lijn met de Nederlandse leerdoelen. Zodat leerlingen in de toekomst altijd kunnen blijven leren, waar en wanneer dat ook nodig is.

Komend jaar willen we graag een volgende stap zetten om nog meer content van Khan Academy passend te maken voor het Nederlandse onderwijs.

Naar wie zijn we op zoek?

Daarvoor willen we starten met enkele gerichte vakken en zijn op zoek naar leerkrachten die ons daarbij zouden willen helpen. Het gaat om:

  • rekenen, basisschool, jaar 5 of 6
  • biologie / mens & natuur / natuur & techniek, voortgezet onderwijs, jaar 2 of 3

Meedoen of reageren?

Ben je geïnteresseerd in of al betrokken bij Khan Academy NL en lijkt het je leuk om aan dit plan mee te werken, neem dan vooral contact op via erik@khanacademy.nl. We bespreken dan graag met je hoe jij hier een bijdrage aan zou kunnen leveren!

Met vriendelijke groet,
het bestuur van stichting Khan Academy NL,

Kees Mensch
Marij Dings
Erik Mooij


Bovenstaande tekst is recent verstuurd naar alle nieuwsbrieflezers. Niet ontvangen? Rechts in de zijbalk kunt u uw emailadres achterlaten. Eerdere nieuwsbrieven kunt u hier lezen. Kent u een leerkracht die voldoet aan het gezochte profiel? Delen is fijn!