Khanmigo nieuwsbrief

Welkom bij de Khanmigo onderzoek nieuwsbrief!

Week 3: 3 juli 2024

Hallo allemaal,

Weer een week voorbij dus hier een update van mijn voortgang met het onderzoek: Wat ik deze week heb gedaan:

Slides samengesteld voor workshops met docenten: Deze workshops zullen een mooie kans zijn om docenten te informeren over de mogelijkheden en functies van Khanmigo, de AI-tool die we onderzoeken. Hiervoor zijn we opzoek naar docenten die als vrijwilliger mee willen doen! De slides bevatten:

  • Functies van Khanmigo: Een overzicht van wat deze tool kan en hoe het docenten en leerlingen ondersteunt.
    Voorbeelden van gebruik: Praktische toepassingen en casestudies die laten zien hoe Khanmigo door de leraar kan worden gebruikt.
  • Tijdlijn van de groei van Khan Academy en de opbouw van Khanmigo: Een blik op de reis van Khan Academy en hoe Khanmigo is ontstaan.
  • Overzicht van grote taalmodellen (Large Language Models): Een eenvoudige uitleg van de technologie achter AI-tools zoals Khanmigo.
  • Wat Khanmigo anders maakt dan andere bekende LLMs (zoals ChatGPT): Unieke eigenschappen en voordelen van Khanmigo die het onderscheiden van andere AI-tools omdat het gespecialiseerd is op onderwijs.

Brainstormsessies over de aanpak met docenten: Samen met het team heb ik gebrainstormd over de beste manieren om met docenten samen te werken. We hebben nagedacht over verschillende formats zoals webinars, workshops en presentaties. Ons doel is om zoveel mogelijk docenten te bereiken en hen te ondersteunen bij het integreren van AI in hun lesmethoden, naast praktisch te oefenen met gebruik van Khanmigo.

Op zoek naar Vrijwillige Docenten
Wij zijn nog steeds op zoek naar enthousiaste docenten die hun mening en ervaringen met AI in het onderwijs willen delen, goed of slecht. Jullie input is cruciaal voor ons onderzoek en helpt ons het onderzoek beter af te stemmen op de behoeften van de onderwijssector. Bent u een docent of kent u iemand die geïnteresseerd is in deelname? Laat het ons weten!
Ik kijk ernaar uit om deze reis met jullie te blijven delen. Bedankt voor jullie interesse en steun. Tot de volgende update!

Sophie, Team Khan Academy NL

Week 2: 26 juni

Deze week zijn wij begonnen met het onderzoeken of Khanmigo geschikt is voor het Nederlandse onderwijssysteem. Hier de hoogtepunten van mijn eerste week:

Verkenning met het platform: Ik heb het platform (voor docenten en leerlingen) zelf gebruikt om vertrouwd te raken met de functies en gebruikerservaring. Ik was echt onder de indruk van de mogelijkheden ervan en vond het super overzichtelijk, waardoor het gebruikersvriendelijk voelde.

Lezen van Brave New Words: Om een beter idee te krijgen in de visie en doelen van Khanmigo, heb ik het boek van Sal Khan gelezen – Brave New Words: How AI Will Revolutionize Education (and Why That’s a Good Thing). Het boek leest fijn en is erg overtuigend over de toekomst van AI in het onderwijs. Het vertelt over de ontwikkeling van Khanmigo en de toepassingen voor verschillende doelgroepen, naast de implicaties van zulke ‘large language models’ voor veiligheid, fraude en de toekomst van de arbeidsmarkt. Zeker een aanrader!

Profielen opzetten voor belangrijke stakeholders: Ik heb voorbeeldprofielen opgesteld van de belangrijke stakeholders: leerlingen, docenten, schoolbestuur en ouders. Dit houdt o.a. hun wensen en angsten in en hoe AI gebruik daarbij kan helpen. Daarnaast geeft het een wat persoonlijker draai aan het idee van Khanmigo.

Oproep naar vrijwillige docenten:
Om een breed en representatief beeld te krijgen van hoe Khanmigo kan worden ingezet in Nederland en wat de potentiële uitdagingen zijn, ben ik op zoek naar vrijwillige docenten (in het middelbare onderwijs) die hun mening en ervaringen met AI in het onderwijs willen delen. Uw input is van onschatbare waarde voor dit onderzoek!

Ik ben enthousiast om mijn reis en bevindingen met jullie verder te delen. Bedankt voor het lezen en tot de volgende update!