Student

Direct beginnen? Alles wat je nodig hebt, vind je hier!

 

Hoe kun je de Khan Academy gebruiken als student?

De Nederlandse Khan Academy is volop in ontwikkeling. Op dit moment werken we hard aan het vertalen van de originele Engelstalige filmpjes. Een volledige Nederlandstalige leeromgeving komt naar verwachting in 2013 beschikbaar. De tot nu toe vertaalde filmpjes zijn te vinden op ons YouTube-kanaal. Deze zijn tot nu allemaal op het gebied van wiskunde en rekenen, vanaf het uiterste beginniveau tot euclidische delingen.

Wil je nu al aan de slag met video’s en oefeningen, dan verwijzen we je graag door naar de Engelstalige Khan Academy USA. Is je Engels nog niet zo goed, dan kun je de Engelse site zelf in het Nederlands vertalen. Gebruik daarvoor de browser Google Chrome. Klik in een willekeurige webpagina van de Khan Academy op de rechtermuisknop en selecteer ‘vertaal deze pagina’, dan zie je alle teksten in het Nederlands. Ook zijn er steeds meer video’s die in het Nederlands ondertiteld zijn. Klik in de video’s op het icoontje CC om te zien of er al een Nederlandse ondertiteling beschikbaar is.

Coach toevoegen

Een coach kan je voortgang op Khan Academy zien, welke opdrachten je al hebt gemaakt, welke onderwerpen je lastig vindt en nog veel meer. Vader, moeder, leraar, buurman: iedereen kan je coach zijn.
Een coach toevoegen gaat als volgt:

Log in door rechtsboven in de site van khanacademy.org te klikken op ‘log in’.
Indien je nog geen gebruikersnaam hebt, kun je die hier aanmaken.

Klik op het pijltje rechts naast je profielnaam, en kies voor ‘Profile’.

Hoe maak ik een gebruikersnaam

Klik op het pijltje rechts naast je profielnaam, en kies voor ‘Profile’

Op de pagina die verschijnt, klik je linksonder in de pagina op ‘Coaches’ (onder het kopje ‘Community’).

Een coach toevoegen

Klik linksonder in de pagina op ‘Coaches’

Vervolgens typ je onder ‘Add a coach’ het e-mailadres van je coach in en klik je op ‘Add coach’.

Let op: je dient het e-mailadres van je coach te gebruiken waarmee hij of zij zich heeft geregistreerd bij de Khan Academy. Indien je coach nog niet is geregistreerd, moet hij of zij dat eerst doen.