Frequently Asked Questions

Antwoord op de meest gestelde vragen aan Stichting Khan Academy NL

Waar vind ik de lessen?

Kun je goed Engels? Ga dan naar www.khanacademy.org. Hoewel de lessen daar in het Engels zijn, hebben we inmiddels een groot deel voorzien van ondertiteling, om het wat makkelijker voor je te maken.

Kan je niet zo goed Engels? We hebben hard gewerkt aan een Nederlandstalige omgeving op nl.khanacademy.org. maar daar staat op dit moment alleen de basis van het rekenen volgens de Nederlandse leerlijnen in het onderwijs op in het Nederlands. Voor de rest zul je nog wel wat geduld moeten hebben. Of toch de Engelse versie proberen?

Spreek je nog een andere taal? Onderaan de pagina's op www.khanacdemy.org kan je je land en taal selecteren. Wie weet is de site wel beschikbaar in de taal die jij spreekt!

Kost het geld om de Khan Academy te gebruiken?

Nee, je kunt de Khan Academy altijd en overal gratis gebruiken. Dus ook voor docenten, leerlingen en studenten en iedereen die online wil leren.

Er is iets fout in een video of oefening

Wij als Stichting Khan Academy NL kunnen geen aanpassingen maken aan de inhoud van de video's en oefeningen. Dat gebeurt door de Khan Academy (USA). Wij zorgen dat content vertaald en ondertiteld wordt in het Nederlands.

Mocht je een fout hebben ontdekt in een methode, video of oefening of je hebt een opmerking, dan kun je dat melden aan de Khan Academy via de Bugs en Troubleshooting sectie in het Help Center.

Hoe kan ik helpen?

Geweldig dat je wilt bijdragen aan het werk van de Khan Academy. Alle hulp is welkom en wordt gewaardeerd.

Weet je wat je wilt doen en is het iets waar je geen contact met een van onze kernteam leden voor nodig hebt, dan kun je meteen beginnen.

Heb je geen idee wat je zou kunnen doen of is het iets dat niet beschreven wordt op onze Vrijwilligerspagina, overleg dan even met iemand van het kernteam. Klik hier om contact op te nemen.

Hoe kan ik doneren?

Wat fijn dat je erover denkt om ons financieel te steunen. Op de pagina Doneren lees je er alles over en kun je als je dat wilt, direct online doneren. Zelf overschrijven mag ook natuurlijk. Ook dat leggen we je daar uit.

Klik hier om naar de pagina Doneren te gaan

Ik ben docent, hoe kan ik de Khan Academy in de klas gebruiken?

Er zijn meerdere manieren om de voordelen van de Khan Academy naar het klaslokaal te brengen. In onze Teacher Toolkit vind je alle informatie die je nodig hebt om de Khan Academy te gebruiken als aanvulling op het bestaande lesprogramma.

Bij het opslaan van mijn ondertitels, krijg ik de melding ‘Subtitles incomplete’

Het kan gebeuren dat je ogenschijnlijk alle Engelse tekst hebt vertaald, maar dat je toch deze melding krijgt. Check goed of er nog witte velden zijn waar geen Engelste tekst bij staat. Indien dat het geval is, typ je in die vlakken een spatie, dan kun je het filmpje wel opslaan.

Hoe kan ik mijn filmpje in jullie YouTube-kanaal plaatsen?

Dit is door de regels van YouTube niet mogelijk.

Je kunt het filmpje op je eigen kanaal plaatsen zodat wij het kunnen beoordelen. Als het filmpje geschikt wordt bevonden voor het Khan Academy kanaal, dan laten we dat weten en kun je het filmpje mailen of via een filesharing site delen.

Wat betekent deze afkorting?

Voor de meest gebruikte afkortingen in het Nederlandse onderwijs kunt u hier kijken: Afkortingen in het onderwijs