Vrijwilliger

Op de volgende manieren kun je als vrijwilliger bijdragen aan de Khan Academy:

Vertalen
Onze eerste prioriteit is het vertalen van de filmpjes van Salman Khan naar het Nederlands.

Er zijn verschillende manieren om dat te doen, namelijk ondertitelen, nasynchroniseren en namaken.

Wanneer je een filmpje hebt voorzien van ondertitels, dan zijn deze direct zichtbaar in het filmpje zelf en dus op de Khan Academy website. Voor nagesynchroniseerde  of nagemaakte filmpjes geldt dat eerst wordt gecontroleerd of ze qua vorm, inhoud en kwaliteit aansluiten op het bestaande aanbod, alvorens ze toegevoegd kunnen worden aan ons officiële Khan Academy NL kanaal.

Een handleiding voor het vertalen van filmpjes vind je hier.

Vertalen – Donate a Day

In navolging van de succesvolle dag bij Google Nederland, waarbij het voltallige kantoor de hele dag heeft gewerkt aan het vertalen van Salman Khan’s video’s, zijn we de actie ‘Donate a day’ gestart.

Door 1 (vrije) dag te doneren en gedurende die dag te helpen met het vertalen van de filmpjes, kun jij een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Khan Academy NL! Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Interesse om met je team of organisatie de Khan Academy NL een flinke duw in de rug te geven door een dag(deel) lang video’s te vertalen? Neem dan contact met ons op.

Ideeën en projecten
Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden om ons te helpen; heb jij bijvoorbeeld en goed idee hoe je de Khan Academy beter onder de aandacht kunt brengen bij gebruikers, of goede ideeën hoe Khan Academy verder verbeterd kan worden? En heb je ook de tijd om zelf mee te werken aan de uitwerking van dat idee? Neem dan contact op via het contactformulier!

Donatie
Stichting Khan Academy NL heeft een ANBI status. Dit betekent dat giften en donaties aftrekbaar zijn van de belasting.

De stichting, het kernteam en de community doen dit werk vrijwillig. Soms kosten zaken toch geld, bijvoorbeeld het nasynchroniseren van video’s door een “goede” stem, het maken van instructies voor het gebruik op school of bijvoorbeeld het onderhoud van de site. Stichting Khan Academy NL is voor haar inkomsten geheel afhankelijk van donateurs. Wilt u bijdragen aan deze innovatie van het onderwijs? Op deze pagina vindt u meer informatie over hoe u een donatie kunt doen.