Beste vrijwilligers van Khan Academy,

Het is al enige tijd geleden dat we onder de vrijwilligers een update hebben gedeeld. Hierbij een overzicht van de ontwikkelingen binnen Stichting Khan Academy Nederland. In deze mail op hoofdlijnen, in volgende mails meer in detail.

Ontwikkelingen bij Khan Academy zelf

AI vindt op vele vlakken toepassing, ook bij Khan Academy. In de VS heeft Khan Khanmigo (Khan vriendje of maatje) uitgerold, een AI tool voor ondersteuning van leraren en kinderen/leerlingen. Dit is ook de richting waarin Khan Academy zich verder gaat ontwikkelen. Het is niet meer gratis, Khanmigo kost een klein bedrag per maand (ca 4 Euro).

Ontwikkelingen bij Khan Academy Nederland

Richting de Language Advocates was Khan Academy altijd strikt in de opzet van het lesmateriaal, vanaf 2024 wordt meer ruimte gegeven aan nationale initiatieven, ook qua lesmateriaal. Dat is een ontwikkeling die ons meer ruimte geeft.

Deze ruimte kunnen we gebruiken door bijvoorbeeld in Europa de samenwerking op te zoeken en van elkaar te leren.

In het afgelopen jaar hebben we overwogen om samen met de Belgische Khan organisatie structureel samen te werken en de formule van Belgie en Frankrijk – Bibliotheque sans Frontierres – over te nemen. Op dit moment hebben we besloten om zelfstandig verder te gaan.

Voor de toekomst van Khan Academy Nederland betekent dit dat er in de toekomst meer ruimte zal zijn voor projecten met AI en samenwerken met en leren van andere Khan organisaties. Het ontwikkelen van leermateriaal – het maken van filmpjes – zal anders worden ingevuld.

Graag willen we van jou als vrijwilliger of geintereseerde horen welke vragen er bij je spelen, welke informatie behoefte je hebt en op welke wijze je jouw krachten en talenten kan inzetten voor Khan Academy Nederland.

We horen graag van jullie!

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur van stichting Khan Academy NL,

Kees Mensch