Khan Academy Proeverij
In het kader van het project Leerling 2020 hebben een zestal scholen meegedaan aan de Khan Academy Proeverij. Door middel van een workshop maakten docenten en afdelingsleiders kennis met Khan Academy, waarna zij er in de praktijk met hun leerlingen of collega’s mee aan het werk gingen. In een afsluitende workshop konden er actieplannen gemaakt worden om gedifferentieerd en gepersonaliseerd leren een grotere plaats te geven binnen het onderwijs.

Behalve nog meer enthousiaste ‘Khan’docenten en leerlingen heeft de Proeverij ook een uitbreiding van de Teacher Toolkit opgeleverd. Diverse nieuwe instrumenten maken het werken met Khan Academy in het Nederlandse onderwijs nu nog eenvoudiger!

Nederlandse leerlingen in de Engelse omgeving

Docenten kunnen huiverig zijn voor de Engelse filmpjes van Khan. De Teacher Toolkit is uitgebreid met een pagina waarin wordt uitgelegd waarom Engels geen probleem is.

Start en speel met Khan Academy
Samen met collega’s Khan Academy ontdekken en ermee starten in de klas is nu heel eenvoudig met het lesplan van de twee Khan Proeverij workshops en het bijbehorende spel Khan Challenge.

Leerlijnen wiskunde
Op zoek naar relevante leerstof voor de leerlingen? Gebruik de leerlijnen uit de Teacher Toolkit. Hiermee kun je Khanfilmpjes en oefeningen vinden bij onderwerpen uit de leerlijn wiskunde voor de onderbouw vo en voor wiskunde B havo 4/5.