“Klas” aanmaken

Klas aanmaken

Accounts voor leerlingen van 13 jaar en ouder
Leerlingen kunnen zich aanmelden met hun emailadres. Als uw leerlingen ouder zijn dan 13, kunnen ze een account aanmaken door in de rechterbovenhoek van de webpagina op ‘login’ te klikken. Vervolgens kiezen ze ‘create one’. Voor het aanmaken van een account hebben leerlingen hun geboortedatum en emailadres nodig.
________________________________________
Accounts aanmaken voor leerlingen jonger dan 13 jaar
Leerlingen jonger dan 13 jaar kunnen ook hun eigen Khan Academy account krijgen! voor meer informatie, klik hier. U zult daarvoor geregistreerd staan als permanente coach van de leerling, en kunt zijn/haar wachtwoord wijzigen. Leerlingen onder de 13 kunnen hun profiel niet openbaar maken. Ze kunnen ook geen publieke berichten op de fora plaatsen. Als u wilt dat de leerling andere coaches toevoegt (bv. ouders), klikt u op ‘coach’ in de rechterbovenhoek van de webpagina, en kiest u ‘manage students’. Naast de naam van de leerling klikt u op ‘allow other coaches’. Hier kunt u ook het wachtwoord van de leerling wijzigen.
 
U kunt ook op de Khan Academy inloggen met een persoonlijk Google of Facebook account. Of met Google ‘Apps for Education’ (de meeste scholen komen daarvoor in aanmerking). Als u ‘Apps for Education’ wilt gebruiken om accounts voor de Khan Academy op te zetten voor uw klas, kunt u hier meer informatie vinden:
________________________________________
Een goede start
Om snel van start te gaan raden we aan om van tevoren emailadressen (bv. [naam@[naamschool].nl) en wachtwoorden (bv. [naamleerling+geboortejaar]) aan alle leerlingen toe te wijzen. Leerlingen kunnen deze emailadressen gebruiken om in te te loggen op de Khan Academy. Als uw leerlingen jonger zijn dan 13, raden we u aan om de ouders te instrueren een account voor hun kinderen aan te maken. Het filmpje hierboven laat zien hoe dat moet.
Inloggen op een nieuw systeem kan problemen opleveren. Leerlingen zullen niet precies weten wat ze moeten doen. We hebben daarom een handout gemaakt om leerlingen door het eerste aanmeldingsproces heen te helpen.
 

 
Als u de analysegegevens van een leerling in wilt zien, moet u eerst geregistreerd staan als ‘coach’ van de betreffende leerling. Als uw leerlingen geregistreerd zijn bij de Khan Academy, kunt u de leerlingen een verzoek sturen om u toe te voegen als coach. Typ daarvoor het emailadres van de leerling in de balk bovenaan de ‘manage students’ pagina. Om als leerling zelf een coach toe te voegen, kunt u ze wijzen op de onderstaande instructie. We stimuleren leerlingen ook om hun ouders toe te voegen voor extra ondersteuning.
 
________________________________________
Elke leerling moet u benoemen als coach
Door op hun eigen naam te klikken, bovenaan de webpagina, gaan leerlingen naar hun eigen profiel.
 
Vervolgens klikken ze op de ‘coach’ button.
 
Tot slot moeten ze uw coach-ID (emailadres) invullen, en op de ‘add coach’ button drukken.
 
Als uw leerlingen u benoemd hebben tot coach, heeft u toegang tot verschillende soorten data (analystetools) over de voortgang van uw leerlingen. Als u ingelogd bent, kunt u de analysetools gebruiken door naar het Class Report te gaan.
________________________________________
Klassenlijsten maken
U kunt alle leerlingen die u als coach hebben toegevoegd vinden door in de rechterbovenhoek van de webpagina op  ‘coach’ te klikken. Vervolgens kiest u ‘manage students’. Voor sommige leerkrachten kan het handig zijn de klas op te spitsen in meerdere klassenlijsten (bv. één lijst per periode). Als u de klas wilt splitsen in méér dan één klassenlijst:
  • Klik ‘create new list’ aan de linkerkant van het scherm
  • Geef de lijst een naam (bv. ‘eerste periode’ of ‘algebra’) en klik op ‘Ok’
  • Herhaal deze stappen totdat u het gewenste aantal klassenlijsten heeft.
Vervolgens wilt u leerlingen toevoegen aan de zojuist gemaakte klassenlijsten. Midden in beeld ziet u een lijst met al uw leerlingen.
  • Rechts naast iedere naam ziet u de button ‘edit lists’. Als u hierop klikt, verschijnt de lijst met klassenlijsten.
  • Klik in de lijst achter de betreffende leerling op de klassenlijst waarin u de leerling wilt hebben. Bijvoorbeeld: Als u Jane aan de klassenlijst ‘algebra’ wilt toevoegen, klikt u op ‘edit lists’ en selecteert u ‘algebra’. U kunt leerlingen aan méér dan één lijst toevoegen.
U kunt de meest recente rapporten van al uw leerlingen zien. Ook kunt u deze overzichten raadplegen per klassenlijst. Klik daarvoor op het ‘all students’ uitschuifmenu aan de rechterkant van de coach-omgeving. Selecteer vervolgens de klassenlijst die u wilt bekijken.