Home

[featslider]

Inspirerend online onderwijs voor iedereen

Wereldwijd inspirerend online onderwijs aanbieden. Gratis, voor iedereen en overal toegankelijk. Dat is het doel van de Khan Academy.

De Khan Academy biedt een online leeromgeving met educatieve YouTube-filmpjes, oefeningen en toetsen over uiteenlopende vakken op alle niveaus. Van rekenen en wiskunde tot (kunst)geschiedenis. Thuis te gebruiken bij het maken van huiswerk, maar ook toepasbaar in de klas. En dankzij Stichting Khan Academy NL binnenkort ook in Nederland beschikbaar. Stichting Khan Academy NL zet zich in om een Nederlandstalige versie van de Khan Academy te realiseren. Daarvoor werkt de stichting nauw samen met de Khan Academy van Salman Khan, maker van de instructie-video’s en de prachtige digitale online leeromgeving.

De Stichting coördineert de activiteiten van de Nederlandse community van vrijwilligers van de Khan Academy. De belangrijkste taak is het stimuleren van kwantiteit en kwaliteit van de Nederlandstalige vertalingen. Maar ook het maken van nieuwe instructie-filmpjes en oefeningen. Zodat de Nederlandse Khan Academy naadloos aansluit op de Nederlandse leerlijn. En iedereen gebruik kan maken van gratis excellent onderwijs.